Όροι Ενοικίασης αυτοκινήτου

Κρατήσεις: Οι  κρατήσεις γίνονται σύμφωνα με την κατηγορία του οχήματος και όχι για συγκεκριμένο μοντέλο. Σε περίπτωση έλλειψης διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου μοντέλου τότε και εφόσον έχει εκπληρωθεί η μίσθωση η Active Rent a Car & Scooter παρέχει στον πελάτη όχημα  μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιβάρυνση του πελάτη.

Ηλικία οδηγού: : Ελάχιστη ηλικία 23 ετών για τα αυτοκίνητα των κατηγοριών: Α, Α1, Β, C, C1, D, D1 και 25 χρονών για τις κατηγορίες E, F, F1.  Η μέγιστη ηλικία είναι 75 χρονών.

Άδεια οδήγησης: Ο οδηγός θα πρέπει να έχει ευρωπαϊκή ή διεθνή άδεια οδήγησης και να είναι σε ισχύ τουλάχιστον 1 χρόνο πριν την ημερομηνία ενοικίασης.

Εγγύηση: Για τις κατηγορίες A, Α1, B, C, C1, D, D1, ο ενοικιαστής θα πρέπει να  καταβάλει   ποσό  εγγύησης 250 ευρώ σε μετρητά, τα οποία θα επιστραφούν με την παράδοση του αυτοκινήτου ή πιστωτική κάρτα. Για τις κατηγορίες E, E1, F, K, η ενοικίαση είναι δυνατή μόνο με πιστωτική κάρτα για εγγύηση.

Tρόποι πληρωμής: Η ενοικίαση προπληρώνεται. Ο ενοικιαστής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική κάρτα για εγγύηση της ενοικίασης ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά. Η Active δέχεται πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard or Maestro ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Διάρκεια ενοικίασης: Ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης μια ημέρα (24ώρες). Καθυστέρηση πλέον της 1 ώρας χρεώνεται επιπλέον ημέρα ενοικίασης.

Πολιτική ασφάλισης:  Όλοι οι ενοικιαστές των οχημάτων είναι ασφαλισμένοι για  ευθύνη έναντι τρίτων για θάνατο, τραυματισμό & υλικές ζημιές. Επίσης έχουν και μικτή ασφάλεια με ποσό ευθύνης (CDW). 750€ + Φ.Π.Α. Οι καθρέπτες, τα κρύσταλλα, τα ελαστικά, οι τροχοί  και ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από την (CDW).

Ασφάλεια με περιορισμένη Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (SCDW)

Πληρώνοντας ένα επιπλέον ποσό 8€ ανά ημέρα ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα να μειώσει το ποσό ευθύνης του  (απαλλαγή)  στα 120€ + Φ.Π.Α. Η παραπάνω ασφάλεια είναι προαιρετική και μπορείτε να την ζητήσετε πριν την έναρξη της ενοικίασης.  Οι καθρέπτες, τα κρύσταλλα, τα ελαστικά, οι τροχοί και ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από την (SCDW).

Πλήρη απαλλαγή ευθύνης (FCDW)

Πληρώνοντας ένα επιπλέον ποσό 15€ ανά ημέρα το ποσό ευθύνης μειώνεται στα 30€. Στην FCDW καλύπτονται: οι καθρέπτες, τα κρύσταλλα, τα ελαστικά, οι τροχοί, και ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η παραπάνω ασφάλεια είναι προαιρετική και μπορείτε να την ζητήσετε πριν την έναρξη της ενοικίασης.

Η ασφάλεια δεν καλύπτει ζημιές

  • Όταν ο οδηγός προκαλεί ένα ατύχημα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.
  • Αν ο οδηγός του οχήματος δεν είναι εξουσιοδοτημένος ως οδηγός στο συμβόλαιο ενοικίασης
  • Εάν το αυτοκίνητο είναι παράνομα σταθμευμένο.
  • Ζημιά στο όχημα ή σε τρίτους, κατά την οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
  • Εάν ο ενοικιαστής δεν λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την ασφαλή στάθμευση και κλείδωμα του αυτοκινήτου.
  • Απώλεια ή ζημιά προσωπικών αντικειμένων.
  • Ζημιές η φθορές η λεκέδες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χρεώνονται ανάλογα με την ζημία.

Απώλεια ή καταστροφή κλειδιού: Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής κλειδιού κατά την διάρκεια της μίσθωσης, ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλλει από 200€ έως 400€ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.

Καύσιμα: Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. Σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκινήτου με μικρότερη ποσότητα καυσίμου από την αρχική (δηλαδή την ποσότητα καυσίμου που ο πελάτης παρέλαβε το όχημα) ο πελάτης επιβαρύνεται με τη διαφορά του καυσίμου. Καμία αποζημίωση δεν προβλέπεται για τον πελάτη εάν το αυτοκίνητο επιστραφεί με μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ' ότι παρελήφθη.

Ακυρώσεις

 Για ακυρώσεις 1 εβδομάδα πριν την παράδοση υπάρχει χρέωση 2 ημέρων ενοικίασης.

 Για ακυρώσεις την τελευταία εβδομάδα υπάρχει χρέωση 1 ημέρα ενοικίασης.

 Για ακυρώσεις τελευταίας στιγμής (non – show) χρέωση ολόκληρου του ποσού της προκαταβολής.

Σύστημα πλοήγησης(GPS): Είναι διαθέσιμο εφόσον ζητηθεί με έξτρα χρέωση στα 5€ την ήμερα.

Παιδικό κάθισμα: Η Active rent a car & scooter είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και ακολουθεί φιλική πολιτική για τους μικρούς μας φίλους, για αυτό σας προσφέρουμε το 1ο παιδικό κάθισμα δωρεάν, εάν χρειαστείτε και 2ο  υπάρχει χρέωση 2€ την ημέρα. Τα παιδικά καθίσματα παρέχονται κατόπιν διαθεσιμότητας.

Κλήσεις – Πρόστιμα: Πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις που προκύπτουν από παραβίαση του ΚΟΚ κατά την περίοδο της ενοικίασης είναι αποκλειστικά ευθύνη του ενοικιαστή.

Φόροι: Όλες οι τιμές και χρεώσεις που αναγράφονται επιβαρύνονται με 24% Φ.Π.Α και δημοτικός φόρος 0.5% επί της τιμής της ενοικίασης.

Τιμές: Οι τιμές που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Active rent a car & scooter μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.