ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Καλώς ορίσατε στην πολιτική απορρήτου μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να σας κρατάμε ενήμερους για το πως διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα κρατάμε ασφαλή. Η παρούσα πολιτική περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

Τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε

Με ποιους τρόπους συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα

Γιατί συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα

Για πόσο διάστημα κρατάμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Τα δικαιώματά σας

Ποιοι είμαστε

Η επιχείρηση με την επωνυμία «Πετσάς Ι. Φίλιππος» («Active Rent a car & Scooter» ή «Επιχείρηση» ή «Εμείς» ή «μας») που εδρεύει στα Κύθηρα Αγία Πελαγία Τ.Κ. 80200 , τηλέφωνο  2736033207, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., λειτουργώντας ως Υπεύθυνος επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας.

1)Τι κατηγορίες προσωπικών δεδομένων συλλέγουμε

Πληροφορίες που σχετίζονται με την κράτησή σας: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email, Αριθμός Διπλώματος, Αριθμός  Ταυτότητας, τηλέφωνο επικοινωνίας, Διεύθυνση κατοικίας. Ημερομηνίες και η τοποθεσία παραλαβής/παράδοσης της μοτοσυκλέτας σας.

Αν δεν είστε μέλος του Active rent a car &scooter και θέλετε να εγγραφείτε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για κάθε μελλοντική χρήση.

Συγκεντρώνουμε κάποιες πληροφορίες χρησιμοποιώντας τα cookies της ιστοσελίδας μας όπως : την διεύθυνση IP, την ταυτότητα της συσκευής σας, τον τύπο του περιηγητή σας, το λειτουργικό σας σύστημα, ανιχνευτές κινητών συσκευών, την χώρα από την οποία εισέρχεστε στην ιστοσελίδα μας.

Σε εξαιρετικές και σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως (ενδεικτικά) δεδομένα υγείας ( αν για παράδειγμα γίνει κάποιο ατύχημα και ενδέχεται να συνεργαστούμε με ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη της ευθύνης σε περίπτωση τραυματισμού). Σε αυτή την περίπτωση συλλέγουμε τα δεδομένα αυτά υπό την ρητή, σαφή , με πλήρη επίγνωση και ελευθέρως παραχωρούμενη σε εμάς συναίνεσή σας.

2)Πως συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες με 2 τρόπους : από εσάς ή από πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσω cookies όταν κάποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα μας.

Α. Όταν πραγματοποιείτε κράτηση

Όταν κάνετε κράτηση στην ιστοσελίδα μας ή μας αποστέλλετε μήνυμα για προσφορά τιμής μέσω email ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, θα σας ζητηθεί να μας γνωστοποιήσετε προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να προχωρήσετε σε κράτηση αυτοκινήτου η μοτοσυκλέτας. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν : ονοματεπώνυμο πελάτη, στοιχεία επικοινωνίας. Επιπλέον συλλέγουμε πληροφορίες που σχετίζονται με την τοποθεσία παραλαβής/παράδοσης της μοτοσυκλέτας, τις ημερομηνίες ενοικίασης, επιπλέον αιτήματα ή προτιμήσεις.

Γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σάς δεδομένα : προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, να προχωρήσουμε στην κράτηση του οχήματος που επιλέξατε και να προετοιμάσουμε την κράτηση προς εκτέλεση κατά την άφιξη σας, όπως για παράδειγμα:

Για να  επιβεβαιώσουμε και να εξασφαλίσουμε την κράτηση σας

Να τροποποιήσουμε ή να ακυρώσουμε την κράτηση σας

Να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την κράτηση σας

Β. Όταν περιηγείστε στην ιστοσελίδα μας

Ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες από σελίδες που περιηγείστε , όπως ποιες σελίδες είδατε, τι τύπο browser χρησιμοποιείτε, αν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας από επιτραπέζιο υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιούμε cookies όπως τα Google Analytics και συλλέγουμε πληροφορίες για την συμπεριφορά των επισκεπτών μας στην ιστοσελίδα μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies τρίτων μερών επισκεφθείτε την πολιτική cookies μας.

Με αυτή την επεξεργασία των δεδομένων στοχεύουμε σε μια καλύτερη κατανόηση των αναγκών των επισκεπτών μας, ώστε να τους προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες και να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης τους.

Γ. Όταν εγγράφεστε ως μέλος δημιουργώντας έναν λογαριασμό ( με κωδικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης)

Ενδέχεται να συλλέγουμε τα ως άνω δεδομένα από την ιστοσελίδα μας ή δια τηλεφώνου από την επικοινωνία σας με υπαλλήλους μας ή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης .

3)Γιατί συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα

Ενδέχεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα για να σας προσφέρουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που μας ζητήσατε και για να προχωρήσουμε σε ενέργειες που συνδέονται με αυτές όπως η τιμολόγηση και η επικοινωνία μας μαζί σας για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την κράτηση σας.

Ενδέχεται επίσης να επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα αν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για : να συλλέγουμε δεδομένα μόνο όπως προβλέπεται από τον Νόμο, κανονισμό ή απόφαση δικαστηρίου η εισαγγελική παραγγελία η οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση μας σύμφωνα με τον Νόμο.

Την προστασία της περιουσίας, των δικαιωμάτων και της ασφάλειας τη δική μας ή τρίτων.

Την ενίσχυση των όρων παροχής υπηρεσιών στην ιστοσελίδα μας ή τους όρους και τις προϋποθέσεις ενοικίασης και συναλλαγής με εμάς.

4)Για πόσο χρονικό διάστημα κρατάμε το προσωπικά σας δεδομένα

Θα διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο να συμμορφωνόμαστε με τους ισχύοντες νόμους (φορολογικό δίκαιο .ασφαλιστικό δίκαιο κλπ) ή για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή όταν υπάρχει νόμιμος λόγος. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα το πολύ για 10 έτη

Ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις ,όπου δεν θα είμαστε σε θέση να διαγράψουμε τις ως άνω πληροφορίες ακόμα και αν μας το ζητήσετε (π.χ εξαιτίας νομικής υποχρέωσης διατήρησης κλπ). Οι πληροφορίες σας θα διατηρηθούν σε περίπτωση που υπάρχει νομική ή άλλη υποχρέωση όπως η καταστολή εγκλήματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η επίλυση νομικών ζητημάτων. Μετά την λήξη του χρονικού διαστήματος τήρηση των δεδομένων σας ,αυτά θα καταστρέφονται το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να είναι δυνατή η περαιτέρω ταυτοποίηση σας

5)Με ποιούς μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε αυτά τα δεδομένα σε τρίτους ώστε να καταστεί δυνατή η προσφορά υπηρεσιών σε εσάς ,προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις κρατήσεις μοτοσυκλετών, να ζητήσετε επιπλέον υπηρεσίες από εμάς (πχ ασφάλιση κλπ) και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας, τα αιτήματά σας και τις προσδοκίες σας.

Σε περίπτωση μεταφοράς προσωπικών δεδομένων από την Ε.Ε σε χώρες εκτός της Ε.Ε. χρησιμοποιούμε συμβατικές ρήτρες, διασφαλίζοντας ότι αυτές οι μεταφορές δεδομένων συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου.

6)Τεχνικά Οργανωτικά μέτρα

Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και προφυλάξεις, καθώς επίσης όλα τα τεχνικά οργανωτικά μέτρα να διασφαλίσουμε την εμπιστευτικότητα των παρεχόμενων από εσάς δεδομένων και την ασφάλειά τους.

Προκειμένου να μας βοηθήσετε να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα σας, πρέπει να διατηρείται ασφαλή το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

Αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε servers και ασφαλή συστήματα εντός του ΕΟΧ.

7)Επικοινωνία

Επειδή δεν υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο ούτε στην μεταφορά των δεδομένων και τα μέσα ανταλλαγής πληροφοριών ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας, ενδέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα να γίνουν ορατά από τρίτα , μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αν θεωρείτε ότι ο λογαριασμός σας δεν είναι για οποιοδήποτε λόγω ασφαλής, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε ασφαλή τα δεδομένα σας. Σαν αποτέλεσμα, ενδέχεται ορισμένες φορές να χρησιμοποιούμε μεθόδους επικοινωνίας λιγότερο ασφαλείς ώστε να είναι περισσότερο βολικό για εσάς. Για παράδειγμα ενδέχεται να λάβετε από εμάς μη κρυπτογραφημένα email επειδή οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν πως να διαβάσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες μπορεί να τις αναγνώσει ευκολότερα από τα κρυπτογραφημένα μηνύματα. Τέτοια μηνύματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μη μας αποστέλλετε προσωπικές απόρρητες πληροφορίες μέσω emailή κείμενο, όπως για παράδειγμα τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας ή τους κωδικούς του λογαριασμού σας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια στην επικοινωνία σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε την φόρμα επικοινωνίας που έχουμε στην ιστοσελίδα μας.

8)Οι κανόνες που διέπουν την συλλογή δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για το λόγο για τον οποίο τα συλλέξαμε και τον χρόνο για τον οποίο μας είναι απαραίτητα.

Διατηρούμε τα δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο να κρατάμε.

Εξηγούμε πλήρως και αναλυτικά γιατί χρειαζόμαστε αυτά τα δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε (εκτός αν έχουμε έννομο συμφέρον να μην το κάνουμε).

Ελέγχουμε και ανανεώνουμε τις πληροφορίες απορρήτου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν διαβιβάζουμε προσωπικά δεδομένα σε τρίτους εκτός αν έχουν νομικό λόγο ή έννομο συμφέρον ή την άδεια-συναίνεσή σας.

9)Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα να:

Το δικαίωμα πληροφόρησης: Η επιχείρησή μας θα απαντήσει σε οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, με ακρίβεια, σαφήνεια και διαφάνεια, σε απλή και καθαρή γλώσσα.

Το δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης χωρίς κόστος σε όλα τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε σε εμάς σε εκτυπωμένη ή ηλεκτρονική μορφή και σε κάθε σχετική πληροφορία όπως τους σκοπούς επεξεργασίας, τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων καθώς και τον χρόνο επεξεργασίας.

Το δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα διόρθωσης λανθασμένων, ανακριβών ,ελλιπών ή παρωχημένων δεδομένων, όπου επιτρέπεται από το νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς.

Το δικαίωμα φορητότητας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς να μεταφέρουμε το προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένη αναγνώσιμη μορφή σε εσάς ή σε τρίτους.

Το δικαίωμα στην διαγραφή/λήθη: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, υπό προϋποθέσεις.

Το δικαίωμα του περιορισμού: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό κάθε πράξης επεξεργασίας από εμάς, όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων σας και εμείς δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμα την ακρίβεια των δεδομένων αυτών.

Το δικαίωμα εναντίωσης σε πράξεις που αφορούν άμεση εμπορική προώθηση.

Να υποβάλλετε παράπονο στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (για περισσότερες πληροφορίες www.dpa.gr)

Όλα τα ως άνω δικαιώματα μπορείτε να τα ασκήσετε με έγγραφο που απευθύνετε σε εμάς μέσω email και δωρεάν (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Η επιχείρησή μας θα σας απαντήσει στο αίτημά σας εντός 30 ημερών.

10)Αλλαγές στην παρούσα πολιτική απορρήτου

Ενημερώνουμε την παρούσα πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική ή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας και ει δυνατόν θα σας ενημερώνουμε για τις σχετικές αλλαγές.

Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενημερώθηκε στις 10/01/2022